BejelentésGyőri pmr klub
Papagáj üzemel 0-24 ig Paraméter: 446.03125 MHz CTCSS TX/RX 127.3

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:


Kérdések és válaszok

Mi is ez a papagáj átjátszó?

Ez egy olyan rádióberendezés ami tartalmaz egy beszédprocesszoros hangrögzítő áramkőrt Ha forgalmazás van az adott csatornán, azt rögzíti illetve vissza játssza. Tehát megismétli a rádióforgalmazást. Lényegében olyan mintha egy hegytetőről valaki megismételné amit mondtuk. Jelen esetben ez egy hangrögzítő áramkőrt

Kik használhatják, és mire használhatom?

Az átjátszót bárki használhatja aki rendelkezik olyan rádióval ami az átjátszót indítani képes. (megfelelő adófrekvencia, illetve CTCSS kódolás) Az átjátszó teljesen nonprofit dolog. A készítők soha nem fognak tőled semmit kérni cserébe azért hogy használhasd. Csupán annyit, hogy kellő kultúrával forgalmaz rajta. Ez az átjátszó arra való, hogy ha távoli állomással szeretnél forgalmazni akkor ezen keresztül megteheted.

Milyen teljesítménnyel sugároz az átjátszó?

Az átjátszó 500mW ERP teljesítménnyel dolgozik. Mivel nagy magasságban van elhelyezve ez messziről vehető. Illetve ennyi RF teljesítményt ír elő a PMR szabvány.

Mennyi időt tud rögzíteni?

Az elektronika képes lenne 120mp rögzítésére is. A tényleges maximum felvételi 68mp.

Hogyan használjam a papagáj átjátszót?

Az alábbi leírás tartalmaz minden hasznos információt az átjátszóval kapcsolatban.


Az átjátszó etikettje

Az átjátszón tilosak a következő dolgok. Szándékos zavarás, durva nyelvezetű forgalmazás, politizálás, másokat sértő magatartás. Továbbá szigorúan tilos amatőr és egyéb más frekvenciákra történő kereszt átjátszás.

Technikai háttér, elérhetőség, használat.

A papagáj működése mögött egy profi rádióberendezés és egy hozzá optimalizált beszédprocesszoros hangrögzítő áramkőr tartozik. Ez egy nagy magasságban elhelyezett rádióberendezés ami folyamatosan figyeli a PMR 3/19 -es (446.03125)csatornát. Ha ezen adás érkezik hozzá és a beszéd mellett tartalmazza a 127.3Hz -as CTCSS(19-es al csatorna) kódot is, akkor elkezdi rögzíteni a beszédet. Miután a bejövő adás abbamarad, a rádiókészülék adásra kapcsol és a memóriájából vissza játsza a fölvett szöveget. Ezután az áramkőr ismét kész az újabb felvételre és visszajátszásra.

Használat

Miután beállítottad a rádiódon a 446.03125MHz-s frekvenciát, és adásnál is hozzárendelted a 127.3Hz-as  CTCSS kódot, illetve a vételnél is a 127.3Hz-as kódot. Máris használhatod az átjátszót. Mielőtt adásra kapcsolnál, hallgatózz egy fél percet! Ez azért szükséges, mert lehet, valaki épp beszél vagy épp összeköttetésben van valakivel. A visszajátszás és a roger bipp után várj pár másodpercet az adással! Ha valaki esetleg szeretne följelentkezni egy rövid Brék vagy Breki-vel közétek férhessen. Mivel az átjátszó nem shift-es, ezért a használata türelmet és toleranciát igényel, az idegrendszeri mellékhatások elkerülése végett csak ezek birtokában használd :) A készítők nem kevés időt és pénzt áldoztak fel arra, hogy ez az átjátszó megszülessen. Vigyázzunk rá közösen, hogy sokáig szolgálja a rádiós társadalmat.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!